ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών οι εργαζόμενοι του αποτελούν την κινητήρια δύναμη που τον καθιστούν ένα από τα πιο φημισμένα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο για τη λειτουργία και την επιχειρηματική του αριστεία.

Οι άνθρωποι μας είναι άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι καταδεικνύουν υψηλό επίπεδο προσωπικής απόδοσης και μοιράζονται τις αξίες μας:

- Υπευθυνότητα
- Αποτελεσματικότητα
- Κοντά στον πελάτη
- Σεβασμός
- Ομαδικότητα

Σας παροτρύνουμε να υποβάλετε την αίτησή σας, παρ’ όλο που δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή. Το βιογραφικό σας θα παραμείνει στη βάση δεδομένων μας ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας στην περίπτωση που υπάρξει θέση ανάλογη των προσόντων σας.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί "Αποστολή βιογραφικού", θα βρείτε ορισμένους ενδεικτικούς τομείς και ειδικότητες, για τους οποίους μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας. Σε περίπτωση που θέλετε υποβάλετε αίτηση για τομέα που δεν αναφέρεται, παρακαλούμε επιλέξτε "Other" και προχωρήστε με την αίτησή σας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, συνιστούμε ιδιαίτερα να συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση συνοδευτική επιστολή στην οποία θα αναφέρεται το πεδίο εργασίας που σας ενδιαφέρει.

Υποβολή Βιογραφικού

Όλες οι αιτήσεις αντιμετωπίζονται με πλήρη εχεμύθεια.

“Airport Praxis 2”

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και προσφέρει την ευκαιρία σε 100 νέους ανθρώπους να αποκτήσουν έμμισθη εργασιακή προϋπηρεσία και κατάρτιση διάρκειας μέχρι έξι μήνες σε θέσεις του Αεροδρομίου, ενός οργανισμού που αποτελεί πρότυπο επιχειρησιακής λειτουργίας με διεθνείς διακρίσεις.

Συγκεκριμένα αναζητάμε:

 α) Νέους ηλικίας 19 με 29 ετών, απόφοιτους Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, που να τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν εξάμηνη εργασιακή εμπειρία και γνώσεις στους επιχειρησιακούς τομείς αεροπορικών υπηρεσιών, υπηρεσιών επίγειας πρόσβασης, υπηρεσιών αεροσταθμού και τεχνικών υπηρεσιών του Αεροδρομίου. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν  εξειδικευμένα σεμινάρια και θα τους παρασχεθούν τα σχετικά πιστοποιητικά.

 β)  Νέους ηλικίας 19 με 29 ετών, φοιτητές, απόφοιτους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που επιθυμούν να αποκτήσουν τρίμηνη εργασιακή εμπειρία ή να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και να εργαστούν σε διάφορα τμήματα της Εταιρείας του Αεροδρομίου αποκτώντας εξειδικευμένη κατάρτιση.

Επιπλέον του μισθού και της προβλεπόμενης κοινωνικής ασφάλισης, η Εταιρεία καλύπτει το κόστος μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο για την διάρκεια της εξάμηνης ή τρίμηνης απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα εδώ https://careers.aia.gr/

Διαδικασία Επιλογής

Μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου υποβολής αιτήσεων ακολουθεί η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ως ακολούθως:

Όλες οι αιτήσεις θα ταξινομηθούν με βάση τα εξής κριτήρια:

    1.   Για τις θέσεις αποφοίτων λυκείου ή επαγγελματικού λυκείου:

 • Ηλικία
 • Διάρκεια Ανεργίας
 • Οικογενειακή Κατάσταση
 • Επίπεδο γνώσης Αγγλικής Γλώσσας
 • Βαθμός Απολυτηρίου Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου
 • Εντοπιότητα (δημότες των εξής Δήμων: Ανάβυσσου, Ανθούσας, Αρτέμιδας, Γέρακα, Γλυκών Νερων, Καλυβίων, Κερατέας, Κορωπίου, Κουβαρά, Λαγονησίου, Λαυρίου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Παιανίας, Παλλήνης, Πικερμίου, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνας, Σαρωνίδας, Σπάτων, Βραυρώνας)

 2.    Για τις θέσεις απόφοιτων ή τελειόφοιτων ΑΕΙ ή ΤΕΙ:  

 • Ηλικία
 • Οικογενειακή Κατάσταση
 • Επίπεδο γνώσης Αγγλικής Γλώσσας
 • Βαθμός Πτυχίου ή Μέσος Όρος της μέχρι τώρα βαθμολογίας
 • Εντοπιότητα (δημότες των εξής Δήμων: Ανάβυσσου, Ανθούσας, Αρτέμιδας, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Καλυβίων, Κερατέας, Κορωπίου, Κουβαρά, Λαγονησίου, Λαυρίου, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου, Νέας Μάκρης, Παιανίας, Παλλήνης, Πικερμίου, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνας, Σαρωνίδας, Σπάτων, Βραυρώνας)
 • Σπουδές σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης

Όσοι προηγηθούν στην κατάταξη και εφόσον υπάρχει τεκμηρίωση της αίτησής τους, θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις για την περαιτέρω επιλογή τους.

Όσοι συγκεντρώσουν υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις προχωρούν σε ατομικές συνεντεύξεις και στην περίπτωση των αποφοίτων λυκείου σε εξειδικευμένο τεστ προσωπικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Άντα Σαββάλα στο asavvala@icap.grκαι την κα Μαριάννα Πλαγιαννάκου στο mplagiannakou@icap.gr

Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 30/06/2016.

Έναρξη Προγράμματος από Σεπτέμβριο 2016.

Η αίτηση μπορεί να συνοδεύεται από:

 • Συνοδευτική επιστολή
 • Βιογραφικό Σημείωμα
 • Αντίγραφα πτυχίων
 • Πιστοποιητικά Κατάρτισης, διπλώματα, κ.ά.
 • Συστατικές Επιστολές

Όλες οι αιτήσεις θα τύχουν απόλυτης εχεμύθειας.

Υποβολή Βιογραφικού εδώ