Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - Ενημέρωση Επενδυτών

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών


Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (ΔΑΑ) είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη  του αεροδρομίου της Αθήνας. Το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” αποτελεί έναν σύγχρονο  αεροπορικό κόμβο με  καθοριστικό ρόλο στον κλάδο των αερομεταφορών και σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη και στην οικονομία της Ελλάδας.. Η δέσμευση του ΔΑΑ στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ικανοποίηση των πελατών αναδεικνύει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε έναν εκ των κορυφαίων και πρωτοπόρων διαχειριστών  αεροδρομίων στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ως βασική πύλη της Ελλάδας προς τον κόσμο, το 2023 ο ΔΑΑ εξυπηρέτησε ένα διευρυμένο δίκτυο 155 προορισμών σε 55 χώρες με τα φτερά περισσότερων από 65 αεροπορικών εταιρειών, ενώ μέσω του αεροδρομίου διακινήθηκαν περισσότεροι από 28,2 εκ. επιβάτες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 35% της συνολικής αεροπορικής επιβατικής κίνησης σε όλη την Ελλάδα το 2022.

Για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εγχώριας και της διεθνούς κίνησης o  ΔΑΑ προσφέρει ένα από τα πιο καινοτόμα και ολοκληρωμένα προγράμματα κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες διεθνώς, ενώ παράλληλα προωθεί στρατηγικά τον «προορισμό Αθήνα» μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεργασιών και πρωτοβουλιών. Έχοντας βραβευθεί επανειλημμένα ως Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων, για το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών και την επιβατική εξυπηρέτηση, ο ΔΑΑ συνεχίζει και κατά το 2024 να υλοποιεί το πρόγραμμά του για αισθητική, λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση στους χώρους του αεροδρομίου.

Από το 2016, ο ΔΑΑ είναι το πρώτο αεροδρόμιο με Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα στην Ελλάδα, ενώ από το 2019 έχει αναλάβει με την πρωτοβουλία του «Route 2025» τη δέσμευση για την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα (NetZero Carbon) μέχρι το 2025, πολύ πριν από το στόχο του 2050 που  έχει ανακοινωθεί ως στόχος από τo Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης (ACI EUROPE).

Ο ΔΑΑ έχει κατακτήσει έως τώρα περισσότερες από 120 σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, χάρις στο υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών του. Σήμερα, με περισσότερες από 300 επιχειρήσεις και περισσότερους από 16.000 υπαλλήλους, η αεροδρομιακή κοινότητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ελλάδα.

Key Figures

Επιβάτες το 2023
28,2εκ.
Νέες Πόλεις – προορισμοί σε 55 χώρες
155+
Αεροπορικές Εταιρείες
65+
Ουδέτερο Αποτύπωμα Άνθρακα από το
2016
Επιχειρήσεις εντός της Αεροδρομιάκης Κοινότητας
300
Συνολικό Εμβαδόν Εμπορικής Περιοχής
13.500τ.μ.+
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΑΙΑ) μετοχή

Aerostat

Download

Ετήσιος Απολογισμός & Έκθεση Βιώσιμη Ανάπτυξης

Download

Aerostat
Handbook 2022

Download

Χρηματιστηριακές
Ανακοινώσεις