Athens International Airport - Επιχειρηματική Αριστεία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να δείτε τα βραβεία και τις διακρίσεις του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών:
2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2003 2002
ACI Europe 2023: ο δαα περηφανοσ νικητησ ενοσ ακομη βραβειου για το καλυτερο αεροδρομιο στην ευρωπη!
 
Ιούνιος 2023

Ο ΔΑΑ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αεροδρομίου για το 2023 στην ανταγωνιστική κατηγορία των 25-40 εκατομμυρίων επιβατών, απο το ACI Europe στις εργασίες που διεξήχθησαν στη Βαρκελώνη, στις 26-28 Ιουνίου.

Ο δαα εξελεγη για μια ακομα φορα το πιο αποδοτικο αεροδρομιο στην ευρωπη για το 2023 απο το Air Transport Research Society (ATRS)
 
Ιούνιος 2023

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επελέγη ως το πιο αποδοτικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη στην κατηγορία 10-20 εκατομμυρίων επιβατών. Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από την ετήσια ερευνητική προσπάθεια της Ομάδας Δράσης Συγκριτικής Αξιολόγησης του ATRS. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κόμπε της Ιαπωνίας, 1-4 Ιουλίου.

Routes Europe 2023: Ξανα πρωτο το αεροδρομιο της Αθηνας!
 
Μάιος 2023

Πάλι στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών!
Στη φετινή επαναφορά – μετά τη διακοπή της πανδημίας – της μεγαλύτερης ετήσιας συνάντησης του κλάδου των ευρωπαϊκών αερομεταφορών «Routes Europe 2023» που έγινε στο Λοτζ, στην Πολωνία, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών! 

2 Gold Awards at Tourism Awards 2023
 
Μάρτιος 2023

Η συνεχής συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το Μουσείο Μπενάκη έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις/Περιοδικές Εκθέσεις». Επιπλέον, το Κυνήγι του Θησαυρού, μια καινοτόμος ιδέα για την προώθηση του πολιτισμού στο αεροδρόμιο, μέσω σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ενισχυμένη Εμπειρία μέσω Τεχνολογίας».

Aviation-Event - Βραβειο εκδηλωσης για την πιο επαγγελματικη οργανωση και εκτελεση συνεδριων μεσων σε αεροδρομιο
 
Φεβρουάριος 2023

Ως ένδειξη εκτίμησης, η Aviation-Event βραβεύει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την τεράστια υποστήριξη και συνεργασία στη επιτυχημένη διοργάνωση του Aviation-Event 2022 ATH.

ACI World – ASQ Award: Ο δαα καλυτερο αεροδρομιο στην ευρωπη στην κατηγορια (25-40 εκατομμυρια επιβατες) στην ικανοποιηση επιβατων
 
Φεβρουάριος 2023

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κέρδισε το Βραβείο Ποιότητας Υπηρεσιών Αεροδρομίου (ASQ) 2023 για το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, στην κατηγορία 25 έως 40 εκατομμυρίων επιβατών! Οι επιβάτες μίλησαν και αναγνώρισαν τις επιτυχημένες προσπάθειες της ομάδας του ΔΑΑ για την παροχή μιας ανώτερης εμπειρίας στον πελάτη!
Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, στις 4-7 Σεπτεμβρίου.

ROUTES WORLD 2022 - Οι αεροπορικες εταιρειεσ ψηφιζουν ξανα το αεροδρομιο τησ αθηνασ στην πρωτη θεση!
 
Οκτώβριος 2022

Για άλλη μια φορά, στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES WORLD 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος κατηγορία των 10-17,5 εκ. επιβατών.

2021 ACI Europe Awards - Ο Διεθνης Αερολιμενας Αθηνων καλυτερο αεροδρομιο στην Ευρωπη για το 2021 στην κατηγορια 25-40 εκ. επιβατων
 
Nοέμβριος 2021

Ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των αεροδρομίων με 25-40 εκατομμύρια επιβάτες (με βάση την επιβατική κίνηση του 2019), για τη συνολική λειτουργία του κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών υπηρεσιών για το επιβατικό κοινό και τη σταθερή προσήλωσή του στους στόχους του για το περιβάλλον, αναδείχθηκε για το 2021 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμού Best Airport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων - ACI Europe. Η βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe που ήταν και η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία μετά το 2019.  

2020 ATRS Βραβειο Αποδοτικοτητας ξανα στο Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων

 
Ιούλιος 2020

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακηρύχθηκε ως το πιο αποδοτικό αεροδρόμιο ανάμεσα στα αεροδρόμια της Ευρώπης που εξυπηρετούν 10-25 εκατομμύρια επιβάτες, στα φετινά βραβεία του ATRS Global Efficiency που απονεμήθηκαν τον Ιούλιο.

ΒραβΕΙα Corporate Affairs Excellence

 
Ιούλιος 2020

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών απονεμήθηκε το Βραβείο Corporate Affairs Excellence για τον Απολογισμό Βιωσιμότητας (Annual & Sustainability Report 2018). Είναι μια σημαντική διάκριση για μια σημαντική εταιρική δραστηριότητα από έναν εξέχοντα και σεβαστό θεσμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα φετινά βραβεία, η διαδικασία αξιολόγησης ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από την Deloitte.

World Routes 2019: Οι αεροπορικες εταιρειες επιβραβευουν ξανα το αεροδρομιο της Αθηνας!

 
Σεπτέμβριος 2019

Για άλλη μια φορά, στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES World 2019» που πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα (21-24 Σεπτεμβρίου), το αεροδρόμιο της Αθήνας διακρίθηκε, κατακτώντας με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών το «Τιμητικό Βραβείο» (“Highly Commended”) στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των 20-50 εκ. επιβατών.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
 
Ιούλιος 2019

Το πιο αποδοτικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη αναδείχθηκε το αεροδρόμιο της Αθήνας, στην κατηγορία 10-25 εκατομμύρια επιβάτες. Το βραβείο δόθηκε απο τον διεθνή οργανισμό ATRS σε τελετή που διοργανώθηκε στο Άμστερνταμ τον Ιούλιο (2-5).

Routes Europe 2019: Οι αεροπορικες εταιρειες ψηφιζουν ξανα το αεροδρομιο της Αθηνας στην πρωτη θεση!

 
Απρίλιος 2019

Για άλλη μια φορά, στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2019» που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκ. επιβατών.

Gold ΒραβΕΙο στα Tourism Awards 2019

 
Απρίλιος 2019

Με την πρώτη θέση στην κατηγορία «Strategy & Innovation / Τουρισμός και Πολιτισμός» των Tourism Awards 2019, επιβραβεύθηκε η τριετής καινοτόμος συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Μουσείου Μπενάκη και της Costa Navarino, για τη διεθνή προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

ACI World: Καλυτερο αεροδρομιο της Ευρωπης (15 - 25 εκατ. επιβατες) στην ικανοποιηση επιβατων ο Διεθνης Αερολιμενας Αθηνων

Βραβεια ASQ (Airport Service Quality) Αξιολογησης Ποιοτητας Αεροδρομιακων Υπηρεσιων

 
Μάρτιος 2019

Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, που αφορά στην ικανοποίηση του επιβατικού κοινού: Στο πλαίσιο των κορυφαίων στον κόσμο ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκ. επιβατική κίνηση) ως αναγνώριση των προσπαθειών του στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους επιβάτες του.

Δευτερη θεση για το προγραμμα πιστοτητας σταθμευσης στον ΔΑΑ

 
Μάρτιος 2019

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύτηκε στα Βραβείο Πιστότητας 2019, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Best in Loyalty & Engagement με το πρόγραμμά του για την στάθμευση στο αεροδρόμιο. Στον θεσμό συμμετείχαν όλες οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες με τα δικά τους προγράμματα πιστότητας και η απονομή των βραβείων έγινε στο Gazarte τον Απρίλιο του 2019.

ATRS Βραβειο Αποδοτικοτητας στο Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων για μια ακομη χρονια

 
Ιούλιος 2018

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε και φέτος με το 1ο Βραβείο Αποδοτικότητας ανάμεσα στα αεροδρόμια της Ευρώπης που εξυπηρετούν 10-25 εκατομμύρια επιβάτες. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου του ATRS που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ στη Νότια Κορέα.

Skytrax World Airport Awards: Ο Διεθνης Αερολιμενας Αθηνων καλυτερο αεροδρομιο στη Ν. Ευρωπη

 
Απρίλιος 2018

Μια πολύ σημαντική διάκριση με τις ψήφους των επιβατών για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Στο πλαίσιο των Skytrax World Airport Awards, της μεγαλύτερης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας ικανοποίησης των αεροπορικών ταξιδιωτών, το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε, με τις ψήφους των επιβατών, ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στη Ν. Ευρώπη.

Τριτη θεση για το προγραμμα πιστοτητας σταθμευσης στον ΔΑΑ

 
Απρίλιος 2018

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών απέσπασε την τρίτη θέση στα Βραβείο Πιστότητας 2018, με το νεο πρόγραμμά του για την στάθμευση στο αεροδρόμιο. Στον νεοσύστατο θεσμό συμμετείχαν όλες οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες με τα δικά τους προγράμματα πιστότητας και η απονομή των βραβείων έγινε στο Gazarte τον Απρίλιο του 2018..

ACI World: Ο Διεθνης Αερολιμενας Αθηνων καλυτερο αεροδρομιο της Ευρωπης στην ικανοποιηση επιβατων

Βραβεια ASQ (Airport Service Quality) Αξιολογησης Ποιοτητας Αεροδρομιακων Υπηρεσιων

 
Μάρτιος 2018

Μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, που αφορά στην ικανοποίηση του επιβατικού κοινού: Στο πλαίσιο των κορυφαίων στον κόσμο ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World), τα οποία αναγνωρίζουν τα καλύτερα αεροδρόμια διεθνώς σύμφωνα με την ικανοποίηση των επιβατών σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκ. επιβατική κίνηση).

ATRS Βραβειο Αποδοτικοτητας για τον Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων
 
Ιούλιος 2017

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε για μια ακόμη χρονιά, με το 1ο Βραβείο Αποδοτικότητας ανάμεσα στα αεροδρόμια της Ευρώπης που εξυπηρετούν 10-25 εκατομμύρια επιβάτες. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου του ATRS που πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα στο Βέλγιο.

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ERMIS AWARDS ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
Μάρτιος 2017

Στα ετήσια Ermis Awards, τον κορυφαίο θεσμό βράβευσης της δημιουργικότητας στο Marketing και στην Επικοινωνία στην Ελλάδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος, η καινοτομία της Β2Β καμπάνιας του αεροδρομίου της Αθήνας με τίτλο "Aviation marketing delivered in a novel way", τιμήθηκε με

Χρυσό βραβείο στην ενότητα Branded Entertainment & Content στην κατηγορία Use or Integration of Printed Content

Ασημένιο βραβείο στην ενότητα Direct στην κατηγορία Καμπάνιες Direct Marketing / Business to Business

Η καμπάνια "Aviation marketing delivered in a novel way" υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία J. Walter Thompson Athens.

Tourism Awards 2017
 
Μάρτιος 2017

Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο βραβευμένο με Pulitzer φωτογράφο του Reuters Γιάννη Μπεχράκη και στους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα" για την έκθεση "People on the Move", ένα οδοιπορικό των προσφύγων που αφήνουν την πατρίδα τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

World Routes 2016
 
Σεπτέμβριος 2016

Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας στην πρώτη θέση! Στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών World Routes 2016, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών για ακόμα μια φορά την πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκ. επιβάτες). Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Chengdu της Κίνας στις 24-27 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 3.500 εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών (300 αεροπορικές εταιρείες – 700 αεροδρόμια).

Ο ΔΑΑ τιμαται για την αποδοτικοτητα του στο 20ο παγκοσμιο συνεδριο του ATRS
 
Ιούλιος 2016

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών απονεμήθηκε ένα ακόμη βραβείο για την αποδοτικότητά του, κατά τη διάρκεια του 20ου παγκόσμιου συνεδρίου του ATRS (Air Transport Research Society) που διοργανώθηκε τον Ιούλιο στη Ρόδο.

Routes Europe 2016: Οι αεροπορικες εταιρειες ψηφιζουν ξανα το αεροδρομιο της Αθηνας στην πρωτη θεση!
 
Απρίλιος 2016

Στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2016», το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκ. επιβάτες). Στον πολύ σημαντικό θεσμό των ROUTES, οι αεροπορικές εταιρείες αξιολογούν τα προγράμματα υποστήριξης των αεροδρομίων που ανταποκρίνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην τοπική αγορά.

The Air Transport Research Society απονεμει στον Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων το ≪1ο Βραβειο Αποδοτικοτητας στην Ευρωπη≫ συμφωνα με την ετησια εκθεση ATRS Global Annual Benchmarking
 
Ιούλιος 2015

Μια σημαντική διάκριση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Η Air Transport Research Society (ATRS) απένειμε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το πρώτο βραβείο αποδοτικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με το Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που προσμέτρησε την αποτελεσματικότητα εμπορικών αεροδρομίων στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και την Ασία – Ωκεανία.

Routes Europe 2015: Οι αεροπορικες εταιρειες ψηφιζουν το αεροδρομιο της Αθηνας!
 
Απρίλιος 2015

Νέα ευρωπαϊκή «πρωτιά» για το αεροδρόμιο της Αθήνας: Στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2015», το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκ. επιβάτες) για την ολοκληρωμένη υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές δραστηριότητές τους.

Βραβεια “Air Transport News” 2015
 
Μάρτιος 2015

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το «Αεροδρόμιο της Χρονιάς» στην κατηγορία 10-30 εκ. επιβάτες Στο πλαίσιο των βραβείων του αναγνωρισμένου διεθνούς web portal “Air Transport News”, το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε ως «Αεροδρόμιο της χρονιάς» (κατηγορία 10-30 εκ. επιβάτες), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στις 21 Μαρτίου. Τα βραβεία του Air Transport News είναι τα μοναδικά που επιβραβεύουν όλους τους κύριους κλάδους και τους ηγέτες του αεροπορικού κλάδου διεθνώς.

Tourism Awards 2015
 
Μάρτιος 2015

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία "Branding/Public Relations & People Strategy" για την σημαντική συνεισφορά του στην επιτυχή καμπάνια "I Am an Aθenian" που στόχο είχε να προβάλει την πόλη της Αθήνας στους επισκέπτες της.

Ο ΔΑΑ βραβευεται για το προγραμμα «i-mind»
 
Ιανουάριος 2015

Στις 28 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Corporate Affairs Excellence Awards, βραβεύθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στην κατηγορία Εταιρεία & Συμμέτοχοι για τη δράση «i-mind».

Το εταιρικό πρόγραμμα i-mind, ζητά την προσωπική ματιά και τις παρατηρήσεις των εργαζόμενων της εταιρείας αεροδρομίου ως "δυνητικών επιβατών", σχετικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών του αεροδρομίου και της γενικότερης αεροδρομιακής εμπειρίας.

World Routes 2014: Οι αεροπορικες εταιρειες δινουν μια ακομη τιμητικη διακριση στο Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων
 
Σεπτέμβριος 2014

Με μία ακόμη διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας ολοκληρώθηκαν τα World Routes, η μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (20-23 Σεπτεμβρίου, Σικάγο). Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών, World Routes, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 3.000 εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών (300 αεροπορικές εταιρείες – 800 αεροδρόμια), ο ΔΑΑ βραβεύτηκε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών με ειδικό τιμητικό βραβείο στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 4-20 εκ., σε αναγνώριση της συνεχούς δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους, τόσο κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία αλλά και κατά την περίοδο της ανάκαμψης της αεροπορικής αγοράς.

Η Air Transport Research Society (ATRS) απονεμει στο ΔΑΑ το ≪1ο Βραβειο Αποδοτικοτητας στην Ευρωπη≫, συμφωνα με το ετησιο ATRS Global Annual Benchmarking Report
 
Ιούλιος 2014

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Η Air Transport Research Society απένειμε στο ΔΑΑ το πρώτο βραβείο αποδοτικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με το Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που προσμετρά την αποτελεσματικότητα σχεδόν 200 εμπορικών αεροδρομίων στον κόσμο.

Καλυτερο αεροδρομιο της Ευρωπης για το 2014 ο Διεθνης Αερολιμενας Αθηνων Airports Council International - Europe «Best Airport Awards»
 
Ιούνιος 2014

Μία μεγάλης σημασίας διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας «ήρθε» από το φετινό ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International - Europe): Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύτηκε στη Φρανκφούρτη ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014, στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards», στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών. Ο ΔΑΑ ξεχώρισε στην αξιολόγηση των κριτών για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του «σε ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων» και «για το εξαιρετικό αναπτυξιακό έργο του για την ανάκαμψη της κίνησης στην αγορά της Αθήνας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερη προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών του».

Routes Europe 2014: Νεα διεθνης διακριση απο τις αεροπορικες εταιρειες για το Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων
 
Απρίλιος 2014

Με μία ακόμη διεθνή αναγνώριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών “ROUTES Europe 2014” (Μασσαλία, 6-8 Απριλίου). Οι αεροπορικές εταιρείες βράβευσαν και φέτος το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 4-20 εκ., σε αναγνώριση της συνεχούς δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως στον πολύ σημαντικό θεσμό των ROUTES, όπου οι αεροπορικές εταιρείες αξιολογούν τα προγράμματα υποστήριξης των αεροδρομίων που ανταποκρίνονται με τον πιο εύστοχο τρόπο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων ή τη διατήρηση υφιστάμενων.

STEVIE INTERNATIONAL BUSINESS AWARDS: Ακόμη μία διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, για τρίτη συνεχή χρονιά
 
Αύγουστος 2013

Μια νέα διάκριση έλαβε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για 3η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των 10ων Διεθνών Επιχειρηματικών Βραβείων «Stevie - International Business Awards». Ο ΔΑΑ έλαβε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Εταιρεία της Χρονιάς - Μεταφορές». Στη συγκεκριμένη κατηγορία διαγωνίστηκαν πάνω από 100 επιχειρήσεις του αεροπορικού κλάδου.

Ο θεσμός των βραβείων "Stevie - International Business Awards" έχει στόχο να τιμήσει και να προβάλει τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά επιχειρήσεων, οργανισμών και επιχειρηματιών τόσο στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, όσο και στο γενικό κοινό και στα ΜΜΕ.

Για το 2013, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα Διεθνή Επιχειρηματικά Βραβεία "Stevie- International Business Awards" προήλθαν από περισσότερες από 50 χώρες. Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια γκαλά που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη στις 14 Οκτωβρίου.

Routes Europe 2013: 1ο βραβειο στο Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων απο τις αεροπορικες εταιρειες
 
Μαΐος 2013

Η Αθήνα και το αεροδρόμιό της χειροκροτήθηκαν για μία ακόμη φορά στη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών.

Στο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών “ROUTES Europe 2013” (Βουδαπέστη, 12-14 Μαΐου), οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν το πρώτο βραβείο στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 4-20 εκ., σε αναγνώριση της δημιουργικότητας και της συνεχούς δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους, ειδικά κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως για την πολιτική υποστήριξής του προς τις αεροπορικές εταιρείες, με 12 συνολικά κορυφαίες διακρίσεις τα τελευταία εννέα χρόνια στον πολύ σημαντικό θεσμό των ROUTES, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών.

Routes Europe 2012: Οι αεροπορικες εταιρειες δινουν μια ακομη διεθνη διακριση στο Διεθνη Αερολιμενα Αθηνων
 
Μαΐος 2012

Με μία ακόμη διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, την ενδέκατη σε 8 χρόνια, ολοκληρώθηκαν τα ROUTESEurope 2012, η μεγαλύτερη συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (20-22 Μαΐου, Ταλίν).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών RoutesEurope που έγινε στην Εσθονία με τη συμμετοχή περίπου χιλίων εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών, ο ΔΑΑ βραβεύτηκε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών με ειδικό τιμητικό βραβείο στην κατηγορία «Μεσόγειος/Ν. Ευρώπη», σε αναγνώριση της δημιουργικότητας και της συνεχούς και δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών, ειδικά κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στον πολύ σημαντικό θεσμό των ROUTES, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως, με 11 συνολικά κορυφαίες διακρίσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Routes Europe: Βραβειο για τη Στρατηγικη Μαρκετινγκ
 
Μαΐος 2011

Ακόμη μία διάκριση απένειμαν οι αεροπορικές εταιρείες στο ΔΑΑ για τη συνεχή υποστήριξη που προσφέρει μέσω των προγραμμάτων του αεροδρομιακού μάρκετινγκ και αναπτυξιακών κινήτρων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών Routes Europe που έγινε στο Κάλιαρι με τη συμμετοχή 700 εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών, ο ΔΑΑ έλαβε ειδικό τιμητικό βραβείο στην κατηγορία «Μεσόγειος / Ν. Ευρώπη», σε αναγνώριση της δημιουργικότητας και της αποτελεσματικότητάς του στην ανάπτυξη δρομολογίων, ειδικά κατά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

Βρετανικο Ινστιτουτο Διοικησης Μεταφορων: «Ευρωπαϊκο Αεροδρομιο 2011»
 
Μαΐος 2011

Αξιολογώντας τα αεροδρόμια σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον κλάδο των αερομεταφορών, το βρετανικό Ινστιτούτο Διοίκησης Μεταφορών απέδωσε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον τίτλο «Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο 2011» (“European Airport of the Year 2011”), για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και το σχεδιασμό του, την επιτυχημένη και διεθνώς αναγνωρισμένη στρατηγική μάρκετινγκ που εφαρμόζει, την ισχυρή επιχειρηματικότητα και την εταιρική υπευθυνότητά του, παρά τη δυσμενή συγκυρία την οποία διανύει η ελληνική οικονομία.

«Αεροδρομιο της χρονιας» ο Διεθνης Αερολιμενας Αθηνων στο Συνεδριο Αερομεταφορων του Καταρ
 
Οκτώβριος 2010

Ως «Αεροδρόμιο της χρονιάς 2010» βραβεύτηκε ανάμεσα στους κορυφαίους του κλάδου των αερομεταφορών ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους επιβάτες και τους πελάτες του, αλλά και του ισχυρού επιχειρηματικού μοντέλου και της ανταγωνιστικότητάς του. Η σημαντική αυτή βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνέδριου Αερομεταφορών της Ντόχα.

Παγκοσμιο Συνεδριο Αναπτυξης Αερογραμμων ROUTES 2010
 
Σεπτέμβριος 2010

Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν ακόμη μία ευρωπαϊκή διάκριση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Το αεροδρόμιο με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία του θεσμού
Με μία ακόμη διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, την έβδομη μέσα σε έξι χρόνια, ολοκληρώθηκαν τα ROUTES 2010, η μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (19-21 Σεπτεμβρίου, Βανκούβερ). Με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε ως το 2ο καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ, για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών.

«Routes Airport Marketing Awards Europe 2010»
 
Μαΐος 2010

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης βραβεύουν ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες βράβευσαν για έκτη συνεχή χρονιά το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη δυναμική υποστήριξη που παρέχει στην αναπτυξιακή προσπάθειά τους, μέσω οικονομικών κινήτρων και πρωτοποριακών προγραμμάτων αεροδρομιακού μάρκετινγκ. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ανάπτυξης δρομολογίων «ROUTES Europe» (Τουλούζη, 9-11 Μαΐου), όπου το αεροδρόμιο κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Νότια Ευρώπη – Μεσόγειος», στην οποία συμμετείχαν αεροδρόμια όπως, μεταξύ άλλων, της Ρώμης, της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, της Λισαβόνας και τα 2 αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης.

Παγκοσμιο Συνεδριο Αναπτυξης Αερογραμμων ROUTES 2009
 
Σεπτεμβριος 2009

Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν ευρωπαϊκή πρωτιά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Με το αεροδρόμιο της Αθήνας «πρωταθλητή Ευρώπης» ολοκληρώθηκαν τα ROUTES 2009, η μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (12-15 Σεπτεμβρίου, Πεκίνο). Με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε ξανά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ, για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών*.
Στη δύσκολη διεθνή συγκυρία, η νέα βράβευση των αεροπορικών εταιρειών προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποκτά ιδιαίτερη αξία: Το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν το 2009 το μοναδικό μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που κατάφερε να έχει αύξηση των δρομολογίων του, αφού μέχρι τώρα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, τα προγράμματα υποστήριξης του ΔΑΑ έφεραν 12 νέες αεροπορικές εταιρείες και 8 νέους διεθνείς προορισμούς.

«Routes Airport Marketing Awards Europe 2009»
 
Μαΐος 2009

Ευρωπαϊκή πρωτιά στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ για 5η συνεχή χρονιά: Για μια ακόμη φορά, οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν πανευρωπαϊκή «πρωτιά» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξή του στην αναπτυξιακή προσπάθειά τους, μέσω πρωτοποριακών προγραμμάτων αεροδρομιακού μάρκετινγκ. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «ROUTES Europe», όπου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κέρδισε επίσης το 1ο βραβείο στη γεωγραφική περιοχή «Νότια Ευρώπη–Μεσόγειος», ανταγωνιζόμενος αεροδρόμια όπως της Ρώμης, της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, της Λισαβόνας και της Κωνσταντινούπολης.

Βραβειο OAG-Routes Airport Marketing για 4η συνεχη χρονια
 
Οκτώβριος 2008

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκπρόσωποι από 250 αεροπορικές εταιρείες έδωσαν ευρωπαϊκή «πρωτιά» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους μέσω ενός ευρέως και καινοτόμου φάσματος προγραμμάτων αεροδρομιακού μάρκετινγκ που προσφέρει το αεροδρόμιο*. Η βράβευση «OAG-Routes Airport Marketing Award» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 14ου Συνέδριου «ROUTES», της μεγαλύτερης ετήσιας συνάντησης της παγκόσμιας αεροπορικής κοινότητας (Κουάλα Λουμπούρ - Μαλαισία, 12-14 Οκτωβρίου).

Πρωτο βραβειο OAG Airport Marketing Award 2007
 
Οκτώβριος 2007

Διεθνής επιβράβευση από τις αεροπορικές εταιρείες για 3η συνεχή χρονιά
Οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά διεθνή «πρωτιά» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην κορυφαία ετήσια συνάντηση αεροπορικών εταιρειών-αεροδρομίων (13ο Συνέδριο «ROUTES», Στοκχόλμη). Με τον έπαινο ότι «το αεροδρόμιο της Αθήνας διατήρησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων», ο ΔΑΑ τιμήθηκε για το αναπτυξιακό πρόγραμμά του προς τις αεροπορικές εταιρείες που είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύσει φέτος 12 νέες αεροπορικές εταιρείες και να προσθέσει 11 νέους προορισμούς, στην Αμερική, στην Ασία και στην Ευρώπη.

Πρωτο βραβειο OAG Airport Marketing Award για το αναπτυξιακο προγραμμα του ΔΑΑ προς τις αεροπορικες εταιρειες
 
Οκτώβριος 2006

Οι βασικοί συνεργάτες του, οι αεροπορικές εταιρείες, έδωσαν την «πρωτιά» στο ΔΑΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην κορυφαία συνάντηση αεροπορικών εταιρειών-αεροδρομίων «ROUTES», με το βραβείο OAG Airport Marketing Award για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΔΑΑ προς τις αεροπορικές εταιρείες, στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 10-25 εκ.

ATRS 2ο Βραβειο Επιχειρηματικης Αποτελεσματικοτητας
 
Μαΐος 2006

Ο ΔΑΑ τιμήθηκε με τη δεύτερη θέση από το Air Transport Research Society (ATRS), στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου του ATRS που πραγματοποιήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας

Πρωτο Βραβειο Μαρκετινγκ Αεροδρομιων
 
Οκτώβριος 2005

Οι αεροπορικές εταιρείες βραβεύουν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την υποστήριξή του στην ανάπτυξη νέων δρομολογίων.
Στο πλαίσιο της απονομής των ετήσιων βραβείων μάρκετινγκ αεροδρομίων («OAG Airport Marketing Awards 2005»), ο Αερολιμένας τιμήθηκε από τη διεθνή αεροπορική κοινότητα, παρουσία 1.700 εκπροσώπων από 600 αεροδρόμια και 300 αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, ως το κορυφαίο αεροδρόμιο παγκοσμίως στην κατηγορία του (10 - 25 εκ. επιβάτες), για το πρόγραμμα υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών και τη συμβολή του αεροδρομίου στην ανάπτυξη νέων δρομολογίων.

ACI Europe - O ΔΑΑ νικητης του Βραβειου Καλυτερου Αεροδρομιου στην κατηγορια 10 εως 25 εκ. επιβατες
 
Ιούνιος 2005

Νικητής του Βραβείου Καλύτερου Αεροδρομίου στην κατηγορία 10 έως 25 εκ. επιβατών ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.
Ο ΔΑΑ αναγνωρίστηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε μια τεράστια αύξηση στην εναέρια κυκλοφορία, κατάφερε να βελτιώσει τους χρόνους αναχώρησης των πτήσεων και άλλους βασικούς δείκτες επιχειρησιακής απόδοσης.

«Ευρωπαϊκο Αεροδρομιο της Χρονιας 2004»
 
Δεκέμβριος 2003

Το καινοτόμο επιχειρηματικό σχήμα και η επιτυχημένη πορεία που είχε διαγράψει, χάρισαν στο ΔΑΑ τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αεροδρομίου της Χρονιάς 2004 ("European Airport of the Year 2004"), στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού του βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Μεταφορών* (Institute of Transport Management / ITM).

Βραβειο EAGLE
 
Ιούνιος 2003

Σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στον κλάδο των αερομεταφορών και της υποστήριξης προς τις αεροπορικές εταιρείες ο ΔΑΑ τιμήθηκε με το Βραβείο Eagle 2003 του Διεθνούς Οργανισμού Αερομεταφορών (IATA).

Bραβειο Μαρκετινγκ Αεροδρομιων για το αναπτυξιακο προγραμμα του ΔΑΑ προς τις αεροπορικες εταιρειες
 
Σεπτέμβριος 2002

Στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Συνέδριου Ανάπτυξης Αερογραμμών «ROUTES, Αθήνα 2002», οι αεροπορικές εταιρίες βράβευσαν το ΔΑΑ ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο, (επιβατική κίνηση 5 - 15 εκατομμύρια επιβάτες) για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων στρατηγικής μάρκετινγκ για την ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων. Επιπλέον, ειδικό τιμητικό βραβείο απενεμήθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε αναγνώριση της αποτελεσματικότητάς του στον τομέα του μάρκετινγκ απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε από την έναρξη λειτουργίας του, το Μάρτιο του 2001