ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εκθεση Αρχαιολογικων Ευρηματων

Η μόνιμη έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων, που ανακαλύφθηκαν στα Μεσόγεια, περιλαμβάνει 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρωτο-Ελλαδική μέχρι και τη Μεταβυζαντινή περιόδο. Εγκαινιάστηκε το 2003 και έχει ως στόχο να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.Βρίσκεται στο Κτήριο του Κεντρικού Αεροσταθμού (Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3).

Αντίγραφα μερικών από τα πιο σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών μπορείτε επίσης να θαυμάσετε στις μπροστινές εισόδους του αεροδρομίου - Επίπεδο Αναχωρήσεων.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Δευτέρα έως Κυριακή, 06:00 - 23:00

Ο Ελευθεριος Βενιζελος

Η ίδρυση του πρώτου Υπουργείου Αεροπορίας στην Ελλάδα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο (1864-1936) αποτέλεσε ορόσημο στην ανάπτυξη της πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Τιμώντας τον περίφημο πολιτικό, η Μόνιμη Έκθεση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο - που βρίσκεται στο Επίπεδο Αναχωρήσεων του Κτηρίου Κεντρικού Αεροσταθμού - δίνει στους επισκέπτες μια αίσθηση για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Βενιζέλος στη διαμόρφωση της Ελληνικής κοινωνίας και ιστορίας. Τόσο η προσωπικότητά του όσο και η πολιτική του καριέρα πιστοποιούνται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που δίνουν έμφαση στα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του και αναδεικνύουν την πολιτική εμπειρία και κληρονομιά αυτής της εβληματικής φιγούρας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Το Μουσειο της Ακροπολης - Ενας Κλασικος Προορισμος

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στεγάζεται αυτή η σημαντική έκθεση που στήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης. Στεγάζοντας τα αριστουργήματα της Ακρόπολης, το Μουσείο προσφέρει μία φρέσκια ματιά στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων μέσα στο άνετο περιβάλλον ενός σύγχρονου κτηρίου, σχεδιασμένου από βραβευμένο αρχιτέκτονα. Η έκθεση περιλαμβάνει αντίγραφα των λίθων της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα και ένα αντίγραφο της «Πεπλοφόρου», ενός από τα ωραιότερα αφιερώματα της αρχαϊκής Ακρόπολης. Παράλληλα, παρουσιάζει μια ψηφιακή αποκατάσταση της «Πεπλοφόρου», στην οποία η μαρμάρινη επιφάνεια του γλυπτού είναι χρωματισμένη έτσι όπως πιστεύεται ότι ήταν αρχικά, καθώς και μια σύντομη προβολή για το Μουσείο Ακρόπολης που αποτελεί την ιδανική εισαγωγή στην επίσκεψή σας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφικό υλικό ›