Athens International Airport - Όροι & Διευκρινίσεις
ΟΡΟΙ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

#mycityviewchallenge #mycityviewathens challenge 

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ (ΔΑΑ) μέσω των λογαριασμών του στα Social Media - Facebook (/ATHairport), Instagram (@athairport) προσκαλεί τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συμμετέχουν στην Πρόκληση (Challenge) #mycityviewchallenge #mycityviewathens.

Ο σκοπός της Πρόκλησης είναι να κατακλύσουμε το Instagram και το Facebook  με φωτογραφίες της αγαπημένης μας πόλης, όπως αυτή τη στιγμή τη βλέπουμε από το παράθυρο, το μπαλκόνι  ή την ταράτσα του σπιτιού μας, αλλά και με φωτογραφίες από τις αγαπημένες μας γωνιές στην πόλη, που επισκεπτόμασταν συχνά στο παρελθόν και που τώρα περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να επισκεφτούμε ξανά, όταν θα έχουμε και πάλι τη δυνατότητα.

Στην Πρόκληση αυτή θα προσκληθούν σε επόμενο στάδιο διεθνή αεροδρόμια και αστικά κέντρα από όλον τον κόσμο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός  εναλλακτικού «δικτύου» σύνδεσης μεταξύ αεροδρομίων – πόλεων, τώρα που δεν είναι εφικτή η αεροπορική διασύνδεση.

Το #mycityviewchallenge #mycityviewathens ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αεροδρομίου της Αθήνας την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Οι χρήστες που θέλουν να συμμετέχουν στην Πρόκληση θα χρειαστεί να ανεβάσουν μια φωτογραφία από τη θέα που έχουν από το παράθυρο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα του σπιτιού τους μαζί με μια παλαιότερη φωτογραφία από το αγαπημένο τους σημείο στην πόλη της Αθήνας και στην Αττική ευρύτερα, χρησιμοποιώντας τα hashtags της Πρόκλησης #mycityviewchallenge και #mycityviewathens.

Κάθε εβδομάδα, ο ΔΑΑ θα μπορεί να ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα SoMe τις φωτογραφίες ενός χρήστη με αναφορά στον λογαριασμό του χρήστη (user name) του οποίου επιλέχθηκε η φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες των χρηστών θα αποτελέσουν ένα ‘εικονικό’ ψηφιακό άλμπουμ της πόλης  «από μέσα προς τα έξω», όπως τη βλέπουν δηλαδή οι κάτοικοί της τώρα,  από το παράθυρο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα  τους μένοντας σπίτι, αλλά και με τις αγαπημένες  τους Αθηναϊκές γειτονιές/ σημεία, που θα επισκεφθούν και πάλι,  όταν όλοι θα είμαστε σε θέση να βρεθούμε και πάλι μαζί στα μέρη που τόσο αγαπάμε! 

Σε δεύτερο στάδιο και ανάλογα με τη συμμετοχή διεθνών αεροδρομίων και μεγάλων αστικών κέντρων του κόσμου, στόχος είναι η διαμόρφωση ενός «παγκόσμιου χάρτη» των μεγάλων αστικών κέντρων του κόσμου, μέσα από τη ματιά  των κατοίκων τους, τώρα που «μένουν σπίτι».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

  • Η Πρόκληση #mycityviewchallenge #mycityviewathens έχει αποκλειστικά ψυχαγωγικό και όχι εμπορικό σκοπό. Για το λόγο αυτό η ανάρτηση, ή περαιτέρω επιλογή φωτογραφιών για το σκοπό ψηφιακού ή έντυπου άλμπουμ δεν δημιουργεί απαίτηση για καταβολή αμοιβής στον συμμετέχοντα.
  • Οι χρήστες που συμμετέχουν παρακαλούνται να ανεβάζουν φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι ίδιοι κι όχι φωτογραφίες τρίτων (δημοσιευμένες ή μη) παραβιάζοντας πιθανά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Για το λόγο αυτό ο ΔΑΑ δεν φέρει καμία ευθύνη αν οι φωτογραφίες που θα δημοσιευτούν στα hashtags challenge #mycityviewchallenge #mycityviewathens δεν είναι των χρηστών και υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα τρίτων.
  • Ο ΔΑΑ δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν δυσφημιστικές ή άλλες αναρτήσεις οι οποίες προσβάλλουν τη δημόσια ηθική ή αισθητική.
  • Πρόθεση του Challenge είναι η λήψη γενικών πλάνων από την πόλη. Ωστόσο τυχόν απεικόνιση προσώπων στις φωτογραφίες  γίνεται με ευθύνη του χρήστη που τις αναρτά, ο οποίος οφείλει να έχει ενημερώσει τον απεικονιζόμενο και να έχει λάβει τη συγκατάθεσή του   για το σκοπό λήψης των δεδομένων του
  • Οι φωτογραφίες και το όνομα χρήστη που τις ανεβάζει είναι δημόσια και ορατά σε όσους επισκέπτονται τις σελίδες του Challenge, σύμφωνα με τις επιμέρους πολιτικές απορρήτου του Instagram & Facebook και τις επιλογές ασφαλείας του λογαριασμού του χρήστη (https://help.instagram.com/581066165581870, https://www.facebook.com/terms.php)
  • Ο ΔΑΑ μέσω των σελίδων του σε Instagram & Facebook επεξεργάζεται μόνο το όνομα χρήστη που συμμετέχει, αποκλειστικά για το σκοπό που αναφέρεται εδώ, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία ή γνωστοποίηση αυτών για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς.
  • Ο ΔΑΑ δύναται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το υλικό που θα συλλεχθεί για τη δημιουργία απολογιστικής επικοινωνιακής ενέργειας, η οποία μπορεί να προωθηθεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, για την οποία θα ενημερώσει τους χρήστες των SoMe σε ανάρτηση μέσω των επίσημων λογαριασμών του ΔΑΑ.
  • Μπορείτε να βάλετε στις φωτογραφίες σας το επίσημο gif του #myctiyview που θα το βρείτε στο Instagram αναζητώντας το με το όνομα της ενέργειας.

Ισχύουν οι όροι χρήσης του Instagram https://help.instagram.com/581066165581870 και του Facebook https://www.facebook.com/terms.php

Οι πληροφορίες και οι οδηγίες για τη συμμετοχή της Πρόκλησης #mycityviewchallenge #mycityviewathens είναι διαθέσιμες στο website του ΔΑΑ εδώ.