ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1107/2006, απο τις 26/07/2008 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (ΔΑΑ) προσφέρει την επίγεια παροχή συνδρομής στους επιβάτες με αναπηρία και τους επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα χωρίς χρηματική επιβάρυνση.

Η υπηρεσία επίγειας παροχής συνδρομής προς επιβάτες με αναπηρία και επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα οι οποίοι ταξιδεύουν προς/από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσφέρεται μέσω των δύο (2) παρόχων συνδρομής, ήτοι σε αλφαβητική σειρά Goldair Handling S.A. και Skyserv SA.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο ηλεκτρονικό μας βιβλίο >

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Υπάρχει ειδική μέριμνα από τις αεροπορικές εταιρίες κατά τον έλεγχο εισιτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση ειδικών κατηγοριών επιβατών, για επιβάτες που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκονται ή στην οποία ταξιδεύουν, για επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφη ή παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία σας >

 

ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανήλικα παιδιά που θα ταξιδέψουν ασυνόδευτα, θα πρέπει να παρουσιαστούν με τους γονείς/κηδεμόνες τους στο προσωπικό εδάφους της αεροπορικής εταιρείας, το οποίο υποχρεούται να τα έχει υπό την επίβλεψή του, μέχρι να παραδοθούν με ασφάλεια στο πλήρωμα του αεροσκάφους.

Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να παραμείνουν στο αεροδρόμιο μέχρι την αναχώρηση της πτήσης.

Κατά την άφιξη, τα ασυνόδευτα παιδιά συνοδεύονται από το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας και παραδίδονται στους εντεταλμένους συνοδούς.

Οι συνοδοί μαζί με το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας, παραλαμβάνουν την αποσκευή του παιδιού, από τα σημεία παραλαβής αποσκευών.

Η προσκόμιση ταυτότητας του συνοδού είναι απαραίτητη, τόσο για την παράδοση του παιδιού όσο και για τη παραλαβή του.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία σας >

 

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Οι κανονισμοί και οι διαδικασίες για τη μεταφορά κατοικίδιων στην καμπίνα επιβατών, στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους ή ως εμπόρευμα, ποικίλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον προορισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία.

Περισσότερες πληροφορίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις μετακινήσεις των ζώων συντροφιάς μπορείτε να βρείτε στους Σχετικούς Συνδέσμους που ακολουθούν.

Επιπλέον, σχετικό ενημερωτικό video για τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς είναι διαθέσιμο εδώ >

‹ Επιστροφή στην κεντρική σελίδα