ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εκθεση Αρχαιολογικων Ευρηματων

Η μόνιμη έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων, που ανακαλύφθηκαν στα Μεσόγεια, περιλαμβάνει 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρωτο-Ελλαδική μέχρι και τη Μεταβυζαντινή περιόδο. Εγκαινιάστηκε το 2003 και έχει ως στόχο να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.Βρίσκεται στο Κτήριο του Κεντρικού Αεροσταθμού (Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3).

Αντίγραφα μερικών από τα πιο σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών μπορείτε επίσης να θαυμάσετε στις μπροστινές εισόδους του αεροδρομίου - Επίπεδο Αναχωρήσεων.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Δευτέρα έως Κυριακή, 06:00 - 23:00

Ο Ελευθεριος Βενιζελος

Η ίδρυση του πρώτου Υπουργείου Αεροπορίας στην Ελλάδα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο (1864-1936) αποτέλεσε ορόσημο στην ανάπτυξη της πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Τιμώντας τον περίφημο πολιτικό, η Μόνιμη Έκθεση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο - που βρίσκεται στο Επίπεδο Αναχωρήσεων του Κτηρίου Κεντρικού Αεροσταθμού - δίνει στους επισκέπτες μια αίσθηση για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Βενιζέλος στη διαμόρφωση της Ελληνικής κοινωνίας και ιστορίας. Τόσο η προσωπικότητά του όσο και η πολιτική του καριέρα πιστοποιούνται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που δίνουν έμφαση στα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του και αναδεικνύουν την πολιτική εμπειρία και κληρονομιά αυτής της εβληματικής φιγούρας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Το Νεο Μουσειο της Ακροπολης - Ενας Νεος Προορισμος

Σε συνεργασία με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση με τίτλο "Το Μουσείο της Ακρόπολης - Ένας νέος προορισμός"

Η έκθεση περιλαμβάνει αντίγραφα τμημάτων του Παρθενώνα και της κόρης του Ευθυδίκου, φωτογραφίες από το Μουσείο της Ακρόπολης και τα εκθέματά του, καθώς και μια ταινία 4 λεπτών. Βρίσκεται στο Κτήριο του Κεντρικού Αεροσταθμού (Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3). Ανοιχτή όλη την ημέρα..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφικό υλικό ›